W sobotę, 11 czerwca br. o godz. 16:30 w kanale TVP Polonia i w niedzielę, 12 czerwca br. o godz. 11:50 w stacji TVP HD wyemitowany zostanie premierowo 1. odcinek 1. sezonu polskiego programu kulinarnego „Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser”, za produkcję którego odpowiadają Keep Rollin' i Film Beast. Jego prowadzącą jest Jolanta Kleser. Jak zapowiada nadawca, w programie tym widzowie znajdą przepisy na pełnowartościowe i smaczne jedzenie. Jolanta Kleser znana jest widzom z emitowanego w kanałach TVP2, TVP Polonia i TVP Kobieta programu „Pytanie na śniadanie”, którego redakcja przygotowała książkę „Album kulinarny. Pytanie na śniadanie”.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapowiada nadawca, TVP zabierze widzów w inspirujące podróże po najsmaczniejszych zakątkach Polski. „Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser” będą przebiegały szlakiem najzdrowszych polskich produktów regionalnych. W dziesięcioodcinkowej serii widzowie odwiedzą Dolny Śląsk i Małopolskę, zatrzymując się w malowniczych miejscach, słynących z produktów pożądanych w codziennej diecie.
W programie Jolanta Kleser wyjaśni m.in. dlaczego „polska oliwa”, czyli olej rzepakowy, nie ma sobie równych. Udowodni, że karp królewski to ryba, która może gościć na stole nie tylko podczas świąt Bożego Narodzenia, czosnek jest skutecznym antybiotykiem, a burak ćwikłowy sprawia, że krew płynie w naszych żyłach z większą mocą. Wspólnie z Jolantą Kleser widzowie odwiedzą prawdziwych znawców: hodowców, rolników i zbieraczy. Na stole zagoszczą warzywa, owoce, mięsa, ryby i przyprawy z najlepszych ekologicznych upraw i hodowli. To one stanowią wartościową alternatywę dla żywności z supermarketów.
Jolanta Kleser znana jest widzom z emitowanego w kanałach TVP2, TVP Polonia i TVP Kobieta programu „Pytanie na śniadanie” (więcej tutaj), którego redakcja przygotowała książkę „Album kulinarny. Pytanie na śniadanie” (więcej tutaj).
„Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser” - sezon 1., emisja w kanałach TVP HD i TVP Polonia.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.