Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Kim są rolnicy, którzy produkują francuskie sery delikatesowe? Afrim Pristine, serowy ekspert i autor wielu książek kucharskich, zabierze widzów w kulinarną podróż, podczas której poznają oni tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii zobaczy, jak dojrzewa łagodny ementaler, z kolei we Francji, która dała światu ponad 400 gatunków sera, Afrim Pristine pozna smak najwyborniejszych wyrobów - od gór Jura poprzez Paryż po Normandię. Jak zapowiada nadawca, prowadzący wskaże nie tylko najlepsze gatunki, ale również przytoczy fascynujące historie serowarów wytwarzających swoje produkty z ogromną miłością i zaangażowaniem. Nie zawsze będzie pachnąco
(więcej tutaj).
„Apetyczna historia serów” - sezon 1., emisja w soboty (od 13 sierpnia 2022 roku) o godz. 15:00 w Nat Geo People.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.