dodano: 2016-09-22 16:05 | aktualizacja:
2016-09-22 17:09
autor: Jerzy Kruczek |
źródło: nc+
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Rozkochaj się w polskich smakach z Kuchnią+
Tomasz Jakubiak gotowaniem jest zafascynowany od najmłodszych lat. Kulinaria to jego żywioł, miłość i ogromna pasja. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. W nowym autorskim programie Kuchni+
„Jakubiak – z miłości do lokalności” szef kuchni zabierze widzów w niezwykłą kulinarną podróż po Polsce i przedstawi im cały wachlarz produktów i smaków zakorzenionych w naszej kulturze.
Prowadzący odkryje na nowo polskie produkty, które zainspirują go do stworzenia ciekawych dań. Każdy z czternastu odcinków poświęcony będzie wybranemu, regionalnemu specjałowi – prowadzący przygotuje autorskie danie z jego wykorzystaniem, wykona potrawę na bazie lokalnego przepisu oraz udoskonali tradycyjne danie o autorskie dodatki. Bohaterami odcinków zostaną m.in.
karp milicki, kiszka ziemniaczana czy chleb z Kaszub.
Program nie skupia się jednak wyłącznie na jedzeniu, ale również na historiach ludzi, którzy je tworzą. Tomasz Jakubiak spotka się z osobami od lat specjalizującymi się w przygotowywaniu regionalnych specjałów lub produkują wybrane składniki.
Premierowe odcinki emitowane będą na antenie Kuchni+ w każdą sobotę o godz. 16:30.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.