Z początkiem września br. TVS zabierze swoich widzów w krajoznawczo-kulinarną wędrówkę po najpiękniejszych zakątkach województwa opolskiego. „Opolskie od kuchni” to propozycja dla wszystkich, którzy chcą poznać piękno krajobrazów oraz tradycyjną kulturę kulinarną regionu opolskiego. W programie pokazane zostaną nieodkryte dotychczas perełki Opolszczyzny, stanowiące bogactwo historyczne i kulturowe o wysokim potencjale turystycznym.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W każdą niedzielę o godzinie 17:15 prowadzący Bartosz Walat w niezwykle ekspresyjny, malowniczy i porywający sposób ukaże drzemiące w województwie opolskim atrakcje podróżnicze. Co więcej, wraz z lokalnym kucharzem zaprezentuje sposób przygotowania oraz walory smakowe i zdrowotne regionalnych dań.
Premierowy odcinek, prosto ze stolicy regionu opolskiego, stacja pokaże 6 września 2015 roku.
Dodajmy, iż na antenie TVS widzowie mogą już oglądać podobny program - „Śląskie od kuchni”, w którym prezentowane są uroki województwa śląskiego. Magazynu prowadzą Nina Nocoń, Piotr Jezutek i Wiesław Ambros.
„Opolskie od kuchni” - emisja w niedziele (od 6 września 2015 roku) o 17:15 w TVS (TVS HD) i 18:15 w TVS HD +1, „Śląskie od kuchni” - emisja obecnie w TVS (TVS HD) i TVS HD +1.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.